“Υιοθετώ” την Πόλη μου

“Υιοθετώντας” την Πόλη που ζω, δείχνω την έμπρακτη αγάπη μου προς αυτή.

Κοινοποιήστε

Ο Δήμος Τριφυλίας, σε συνεργασία με το Τοπικό συμβούλιο της Κυπαρισσίας, και μετά από πρόταση του  Τοπικού Συνδυασμού «ΚΥ.ΜΑ»,  διατίθεται να εφαρμόσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που στόχο έχει να κάνει τους πολίτες συμμέτοχους στην αλλαγή της εικόνας της πόλης της Κυπαρισσίας.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά στο κάλεσμα των δημοτών και των συλλόγων της πόλης, με σκοπό να «υιοθετήσουν» ένα δρόμο, ένα πεζοδρόμιο, ένα πάρκο, μια γειτονιά, μια πλατεία ή ακόμα και κάποια δένδρα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη για τη φροντίδα και τη συντήρησή τους.

Επιπλέον, θα καταγράφονται τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται, θα προτείνονται λύσεις και θα πραγματοποιούνται σχετικές δράσεις, πάντα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Εμείς, ως «ΚΥ.ΜΑ», προσδοκούμε στην εθελοντική συμμετοχή όλων, σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης και καλλωπισμού της Κυπαρισσίας. Μία όμορφη και νοικοκυρεμένη πόλη είναι οπωσδήποτε, υπόθεση του εκάστοτε Δημάρχου. Ωστόσο, η διατήρηση της ομορφιάς της είναι ευθύνη και των ίδιων των πολιτών. Είναι πολύ σημαντικό να γίνουμε συμμέτοχοι στην αλλαγή της όψης της πόλης μας και να απολαμβάνουμε το όμορφο αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής.

(φωτογραφία του Αθανάσιου Σαμπαζιώτη)

Η πρόταση του «ΚΥΜΑ», υποστηρίζεται  ένθερμα από το Δήμαρχο Τριφυλίας και την Ποιότητα Ζωής, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και προώθησης των εθελοντικών δράσεων, που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση του πολίτη για τα κοινά, προκειμένου να γίνει και ο ίδιος ενεργός συνεργός σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων, που αφορούν στην πόλη μας, χωρίς να μένει «εγκλωβισμένος, εντός των τειχών της δικής του ιδιοκτησίας».

Η σχεδίαση και υλοποίηση του εγχειρήματος «Υιοθεσία σημείων της Πόλης» αποσκοπεί στη χάραξη μιας κοινής εθελοντικής δράσης, αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας μεταξύ Δήμου, φορέων και πολιτών.

Αποβλέπει στην ένταξη των  πολιτών σε μια συλλογική διαδικασία «συνευθύνης» για τη διατήρηση και την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων.

Προσεχώς, θα γίνει το πρώτο εθελοντικό ραντεβού με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου, προκειμένου να οριοθετηθούν τα σημεία «Υιοθεσίας».

Ελπίζουμε στην ένθερμη ανταπόκρισή σας, διότι:

Ο  δημόσιος χώρος δεν έχει προοπτική ζωής,  εάν δεν αγαπηθεί από τους πολίτες!

Κοινοποιήστε