Ο Εθελοντισμός ως Στάση Ζωής

Ανιδιοτελής προσφορά έργου με υψηλό αίσθημα ευθύνης, γιατί η προσφορά χωρίς αντάλλαγμα είναι η υπογραφή του ανθρώπινου μεγαλείου.

Κοινοποιήστε

Ο εθελοντισμός αποτελεί την εκούσια προσφορά υπηρεσιών προς όφελος της κοινωνίας, χωρίς το κίνητρο υλικής ανταμοιβής. Είναι μία ανιδιοτελής προσφορά έργου με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφορά σε ενέργειες με κοινωφελή σκοπό και χαρακτήρα.

Πρωταρχικό στοιχείο του είναι η πρόθυμη δέσμευση ενός ατόμου ή ενός συνόλου ατόμων να εργαστεί χωρίς αμοιβή για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, με ελεύθερη βούληση και χωρίς την προσδοκία ή την απαίτηση υλικού ανταλλάγματος

Τα άτομα που συμμετέχουν και έχουν ενεργό ρόλο στην προώθηση εθελοντικών δράσεων ονομάζονται εθελοντές και αποτελούν τη μετουσίωση των αρχών του εθελοντισμού σε πράξη. Οι δράσεις που αναλαμβάνουν έχουν γνώμονα το σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό του άλλου, προωθώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα.

Ο εθελοντισμός είναι ένας νόμιμος τρόπος με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν σε δράσεις της κοινότητάς τους. Είναι επίσης, ένας θαυμάσιος τρόπος για να αντιμετωπίζονται δυσκολίες που προκύπτουν από τις ανθρώπινες, περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανάγκες ενός τόπου.

Δεν υποκαθιστά την αμειβόμενη εργασία και δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της εργασίας των αμειβομένων υπαλλήλων. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χρήσιμο «εργαλείο» παροχής βοήθειας για την εκάστοτε διοικητική αρχή ενός τόπου και οπωσδήποτε ένα απαραίτητο στοιχείο μιας υγιούς και ενεργής κοινωνίας.

Το ΚΥ.ΜΑ, ενθυμούμενο το καταστατικό του, ευελπιστεί στη δημιουργία ενός ισχυρού εθελοντικού κινήματος για την Κυπαρισσία και τα περίχωρά της. Σκοπός του είναι η συνεχής διοργάνωση εθελοντικών δράσεων ποικίλου χαρακτήρα με την απαραίτητη συμβολή των πολιτών, που ως απώτερο στόχο θα έχουν τη βελτίωση του κοινωνικού, πολιτισμικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα της κοινότητάς μας.

 

Καλούμε όλους εσάς να εγγραφείτε ως εθελοντές στην ειδική πλατφόρμα του site μας και να αποτελέσετε ενεργά μέλη μιας κοινής προσπάθειας αναβάθμισης της κοινότητάς μας. Η συμβολή, πρόταση και προτροπή του καθενός είναι απαραίτητη για όλους μας, καθώς κανείς δεν περισσεύει στην έμπρακτη προσφορά υπηρεσιών που θα καλλωπίσουν και θα αναβαθμίσουν την κοινότητά μας. Είναι το ελάχιστο χρέος απέναντι στον τόπο μας.

    Κάντε εγγραφή εδώ και μείνετε ενημερωμένοι για τις επερχόμενες δράσεις μας!

Η ηθική ικανοποίηση θα είναι το διαρκές δώρο της προσφοράς μας στον τόπο μας!

“Η προσφορά χωρίς αντάλλαγμα είναι η υπογραφή του ανθρώπινου μεγαλείου».
(άγνωστος εθελοντής)

Κοινοποιήστε